Bijeenkomst Opvolging Familiebedrijven

 
Een zonnige familiebedrijvenbijeenkomst op 25 april 2013 in Middenbeemster.
 
Op donderdag  25 april jl. was een aantal familiebedrijven onze gast in Middenbeemster bij Golfbaan Beemster van het familiebedrijf Jonk. De bijeenkomst, die wij samen met de bedrijfsadviseurs van Claassen Moolenbeek & Partners en  WEP We Empower People organiseerden, was kort en krachtig, maar (zoals de aanwezige gasten ons meldden) ook informatief en verhelderend.
 
Het thema van de middag was 'Hoe blijven we een familiebedrijf en hoe creëren we een opvolger?' Een actueel onderwerp dat in de belangstelling van veel bedrijven staat waar opvolging speelt of kan gaan spelen. Janina Splinter van Splinter Schadeherstel in Amsterdam-Noord was onze gastspreekster en zij nam ons mee in haar ervaringen met de overname van het bedrijf door hun zoon. 
De bijeenkomst was opgezet in samenwerking tussen WEP We Empower People, Claassen Moolenbeek & Partners en Abma Schreurs Advocaten en Notarissen.
 
Vooral bij de opvolging in familieverband is het belangrijk dat zowel de menselijke/relationele aspecten (WEP), de bedrijfsmatige en financieringstechnische kanten van de zaak (Claassen Moolenbeek & Partners) als de juridische en fiscale uitwerking (Abma Schreurs) worden belicht.
Toereikende aandacht bij het voorbereiden en uitvoeren van de opvolging voor elk van deze "kringen" is van belang voor een in goede harmonie verlopend proces. En vergroot de kans van slagen aanzienlijk. Als co-organisatoren van de bijeenkomst zijn WEP, CM&P en Abma Schreurs elk deskundig en ervaren op eigen terrein; de specifieke meerwaarde van het team is dat zij de samenhang van de drie disciplines bij het hele opvolgingsproces bewaken.
 
WEP We Empower People startte de presentatie met de vraag: Waarom zou je een familiebedrijf (moeten) willen blijven. Brigitte  Buis van WEP belichtte vanuit haar specialisatie de menselijk kant: Hoe maak je de overdracht met de familie bespreekbaar en hoe creëer je een opvolger. 
 
De presentatie van Bram Bergkamp (Claassen Moolenbeek & Partners) richtte zich op de bedrijfsmatige kant: wanneer ga je nadenken over opvolging en het bedrijfsklaar maken van het bedrijf op het gebied van management, organisatie, commercie en financiën. Wat wil de opvolger anders doen dan de vorige generatie? Hoe vergroot je de acceptatiekans daarop bij de medewerkers?
 
Het 'afsluitende feestje' was voor Martien Hofland en Hans-Christiaan Scheltema van Abma Schreurs Advocaten en Notarissen. Hun presentatie ging in op de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat de juiste afspraken over overdracht op een goede manier worden vastgelegd. Uitgelegd werd waarom het belangrijk is tijdig te onderkennen over welke onderwerpen je met elkaar tot overeenstemming moet komen. Als dat goed besproken en geregeld is, dan is het ondertekenen van de overdrachtsakte ook een écht feestje. Ook belichtte Martien Hofland de fiscale voordelen van op tijd beginnen met nadenken over opvolging. Weten wat daarbij van belang is, is voorwaarde om het ook financieel goed te laten uitpakken.

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel, waarbij het voor de gasten niet alleen interessant was om 1-op-1 hun specifieke vragen te kunnen stellen aan het organiserende team, maar ook met collega-ondernemers ervaringen uit te wisselen. 
Gezien de positieve reacties zullen wij deze bijeenkomst gaan herhalen en wel in de regio Amsterdam. 

Hebt u belangstelling voor het bijwonen van de presentatie, of hebt u specifieke vragen aan WEP, CM&P of Abma Schreurs, stuurt u ons dan een berichtje. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

naar boven