Brigitte Buis, geboren in 1960 (Monnickendam).
Studie: Politicologie, Avatar® Master, Executive Management & Consultancy (MBA), Business University.
Ervaring: conflicthantering, verandermanagement, business development, verkopen, managen, besturen, coachen en trainen.
Specialisatie: strategievorming, inrichting van organisaties, begeleiden van veranderingen.
Sterke kanten: doelgericht; dringt snel door tot de kern van de zaak; inspireert en bekrachtigt mensen; kan mensen meenemen in verandering; bedreven in het inzetten van ICT voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen, denkt buiten traditionele kaders.
Nevenactiviteiten: raadslid in Waterland, voorzitter van de rekenkamercommissie in Heerhugowaard.

Ik ben opgegroeid in Monnickendam, een vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee, nu IJsselmeer. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn gezin.

Na het Atheneum in Purmerend volgde ik de studie Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In die tijd raakte ik actief betrokken bij de lokale politiek in Monnickendam. Na mijn afstuderen ben ik bij IBM gaan werken. Eerst in verkoop en marketing en daarna in management functies. Voor de postdoctorale opleiding Master of Strategic Management van Lemniscaat Management School heb ik bij verschillende bedrijven strategische projecten succesvol uitgevoerd.

Ik ben een ondernemer die gefascineerd is door mensen. Door de ervaringen in mijn leven ben ik mij gaan verdiepen in mijn bewustzijn. De vraag die ik mij stelde is hoe het komt dat ik denk zoals ik denk en dat ik reageer zoals ik doe. Ik wilde weten of ik mijzelf zou kunnen veranderen en hoe ik dat zou kunnen doen.  De antwoorden op mijn vragen creëerden zoveel ruimte voor mijzelf en in mijn relaties met anderen, dat ik die ervaring wilde delen met anderen. 

De ervaringen uit de bewustwordingscursus en de inzichten die ik opdeed tijdens de opleiding tot Master of Strategic Management waren voor mij aanleiding om voor mijzelf te beginnen. Ik wil mijn specifieke kennis en ervaring dáár inzetten waar zij de meeste waarde toevoegen. Voor mij is dat bij mensen en bij familiebedrijven. Opvolging in familiebedrijven is een bijzonder proces waar je als begeleider moet kunnen omgaan met individuen, groepen, emoties, bedrijfskundige vraagstukken en strategie. Samen met mijn zus Patricia beschik ik over deze vaardigheden en zo is ons familiebedrijf ontstaan: WEP 'We Empower People'. WEP blijkt steeds een inspirerende ervaring, zowel voor onze klanten als voor ons.