Waarom is samenwerken zo moeilijk?

“Eindelijk kreeg ik die nieuwe baan waar ik zo naar uitkeek. Een fantastische uitdaging. Veel mensen onder me, kon ik eindelijk mijn cursus ‘inspirerend leiderschap’ in de praktijk brengen! Mijn partner was iets minder gelukkig, want ik ben natuurlijk veel weg. Nou ja, dacht ik, dat hoort nu eenmaal bij zo’n functie.

Maar inspirerend leiderschap blijkt toch een ingewikkelde zaak. Het lijkt alsof het helemaal niet gaat om zakelijk samenwerken, maar om respect of zo. Het contact tussen mensen…. Het voelt alsof sommige medewerkers zich verzetten tegen de manier waarop ik leidinggeef. Daardoor vraag ik mij nu af: ‘Hoe ben ik eigenlijk als baas?’. Ik doe de dingen natuurlijk op mijn manier. Dat heeft tot nu toe altijd gewerkt. Maar misschien is er nu iets anders nodig om goed samen te werken. Ik wil gewoon het beste uit mezelf en uit mijn mensen halen. Dat lijkt me toch een goed uitgangspunt….

Wie zou mij kunnen helpen om hierin helderheid te krijgen. Voor mijzelf maar ook voor mijn mensen? En misschien zelfs voor mijn partner….”

Mensen die dat kunnen vind je bij WEP.

Bel ons gerust om eens vrijblijvend kennis te maken en van gedachten te wisselen 0299-650162. Of mail ons

Meer vragen over persoonlijke ontwikkeling...