De tweede bevindingen van het WEP onderzoek 'de kracht van familiebedrijven'

04-06-2012
Blog >>

Vanuit WEP We Empower People doen wij onderzoek naar de kracht van familiebedrijven. In de literatuur over familiebedrijven wordt aangegeven dat het krachtige bedrijven zijn die de ruggengraat vormen van onze economie, onder andere door hun gezonde financiële positie. Met ons onderzoek willen we zicht krijgen op de achterliggende mechanismen van deze kracht en zo familiebedrijven de kans geven om deze mechanismen bewust in te zetten om hun positie te versterken.

Hoe interesseer je de volgende generatie?

In onze vorige blog schreven we dat uit ons onderzoek blijkt dat familiebedrijven er voordeel bij hebben om een familiebedrijf te blijven. Dat betekent dus dat een volgende generatie in het bedrijf moet willen werken en het stokje op termijn over moet willen nemen.

Was het vroeger vanzelfsprekend van ouders om te verwachte dat de kinderen zouden opvolgen, tegenwoordig willen ouders kinderen daarin vrij laten. En kinderen zeggen dat het anders voelt om te kiezen voor een functie in het familiebedrijf of voor een baan elders. Een functie in het familiebedrijf voelt ‘voor altijd’, zeker als er sprake is van opvolging, terwijl ze een baan elders als een tijdelijke stap in hun carrièrepad ervaren.

Enthousiasme voor ‘het vak’ ontstaat in de jongste jaren

Kinderen worden enthousiast voor het bedrijf en ‘het vak’ door er mee in aanraking te komen. Bij sommige families hebben opa of oma die rol. Zij nemen het kind mee en brengen het met veel liefde en geduld de eerste kennis en vaardigheden bij. Maar ook ouders pakken die rol. Zo vertelde een  kweker dat hij regelmatig water ging geven met zijn kind in de kinderwagen. Verdere kennismaking met het bedrijf gebeurt bijna altijd met het eerste baantje of vakantiewerk. Dan komt het familiebedrijf automatisch in beeld. Er is altijd wel wat te doen en zo kan een zakcentje verdiend worden.

Heel belangrijk blijkt ook of er thuis over het bedrijf wordt gesproken en op welke manier. Dit beïnvloedt het beeld dat bij de kinderen ontstaat over het familiebedrijf.

 

Wilt u ook bijdragen aan ons onderzoek?

Ons onderzoek vindt dit jaar plaats. Deelnemers tot nu toe laten ons weten dat het interview hen inzicht heeft gegeven in positieve aspecten van hun familiecultuur en hoe die de bedrijfsvoering beïnvloedt. Bent u een familiebedrijf met personeel en heeft u interesse om deel te nemen, meldt u dan aan via de reactiebutton. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Terug

Commentaren

No comment found

Toevoegen commentaar