Waarom zou je als familiebedrijf willen blijven voorbestaan?

18-12-2013
Blog >>

 Waarom zou je als familiebedrijf willen blijven voortbestaan?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: omdat 69% van alle bedrijven in Nederland bij voorkeur zaken doet met een familiebedrijf!
Die 69% zijn 260.000 familiebedrijven. En uit onze gesprekken met 50 familie-ondernemers blijkt dat zij als familiebedrijf graag zaken doen met andere familiebedrijven.

Verwachtingen en vertrouwen

De redenen waarom familie-ondernemers graag zaken doen met elkaar waren nogal impliciet, maar na enig doorvragen van onze kant kregen we zicht op de overwegingen.
Het is een gevoel van verwachting en vertrouwen. De verwachting is dat andere familiebedrijven op dezelfde manier zaken doen. Deels omdat er met eigen geld wordt ondernomen en ‘dat is anders, je weet wat dat betekent’. En de familienaam is verbonden met het bedrijf en die naam wil je niet ‘bezoedelen’ of ‘te grabbel gooien’. Daarnaast is er vertrouwen. Je weet met wie je zaken doet. Je kent de ondernemer persoonlijk. Je weet waar hij of zij zit en je kan ze persoonlijk (aan)spreken 
als dat nodig is.

De relatie is geld waard

50% van de ondernemers geeft aan dat ze bereid zijn om iets meer te betalen voor een goede relatie met hun leveranciers. Ze willen een redelijke prijs betalen voor een kwalitatief product en zeggen explicitiet dat ‘ze niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten’. Ook zijn ze bereid om hun relaties tegemoet te komen als dat een keer nodig is, bijvoorbeeld door een factuur sneller te betalen dan afgesproken.

Terug

Commentaren

No comment found

Toevoegen commentaar