WEP onderzoekt de kracht van familiebedrijven; de eerste bevindingen

26-02-2012
Blog >>

Vanuit WEP We Empower People doen wij onderzoek naar de kracht van familiebedrijven. In de literatuur over familiebedrijven wordt aangegeven dat het krachtige bedrijven zijn die de ruggengraat vormen van onze economie, onder andere door hun gezonde financiële positie. Met ons onderzoek willen we zicht krijgen op de achterliggende mechanismen van deze kracht en zo familiebedrijven de kans geven om deze mechanismen bewust in te zetten om hun positie te versterken.

Familiebedrijven doen graag zaken met familiebedrijven

Familiebedrijven associëren het begrip ‘familiebedrijven’ met bedrijven die in ieder geval door de vorige generatie(s) zijn gestart en al langer bestaan. Ook denkt men bij familiebedrijven aan lange termijn relaties: je doet vaak zaken met de directeur zelf en vertegenwoordigers wisselen minder snel dan bij niet-familiebedrijven. Je kunt daardoor een vertrouwensband opbouwen. Een familiebedrijf levert vaak kwaliteit en als de prijs daarbij goed is, dan kiezen familiebedrijven graag voor zakendoen met een ander familiebedrijf.

Continuïteit van het familiebedrijf is belangrijk

Om deze positieve verwachtingen te kunnen behouden, verwacht ‘de markt’ dat een familiebedrijf in handen blijft van de familie. Daarbij gaat het niet zozeer om het eigendom, maar veel meer over de manier van bedrijfsvoering, de cultuur. Zodra de directeur/eigenaar op leeftijd komt, wordt hem af en toe de vraag gesteld hoe het zit met zijn opvolging. Té lang geen antwoord daarop hebben, werkt volgens de deelnemers niet positief op de business. De vertrouwensband met klanten en afnemers wordt daardoor minder sterk verondersteld. Anderzijds reageren klanten en leveranciers positief op een familielid dat als beoogd opvolger wordt geïntroduceerd. Zelfs als ze dit familielid nog niet kennen als zakenrelatie, krijgt hij of zij het voordeel van de twijfel.

Binnen een branche kijken ondernemers ook naar elkaar als het gaat om opvolging. Als er geen familielid als opvolger is of lijkt te zijn, ontstaat lichte twijfel of de continuïteit van het bedrijf in de toekomst gewaarborgd zal zijn. Ondernemers zonder opvolger lijken op een andere manier in hun bedrijf te staan dan degenen die het bedrijf over gaan dragen aan de volgende generatie. Ondernemers met een opvolger voelen meer redenen om het beste van zichzelf te blijven geven. Opvolging door de familie levert dus intrinsieke motivatie op voor de huidige directeur/eigenaar. Overigens geldt dit alleen als de ondernemer positief is over de vooruitzichten van zijn bedrijf. Geen enkele ondernemer wil ‘een zorgenkindje’ overdragen aan familieleden.

 

Wilt u ook bijdragen aan ons onderzoek?

Ons onderzoek vindt dit jaar plaats. Deelnemers tot nu toe laten ons weten dat het interview hen inzicht heeft gegeven in positieve aspecten van hun familiecultuur en hoe die de bedrijfsvoering beïnvloedt. Bent u een familiebedrijf met personeel en heeft u interesse om deel te nemen, meldt u dan aan via de reactiebutton. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Terug

Commentaren

Geweldig initiatief 8:48 PM
Goedenavond dames
Het is al een goede uitkomst over familiebedrijven
Veel succes met het verdere onderzoek.
Mvg
Kocken Makelaars
Walther en Wim Kocken

Toevoegen commentaar